Kategorie
Super Produkt
Kontakt
EM-SO POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

ul. Międzynarodowa 6 D58

05-552 Jabłonowo

tel.: 729364590, 508506498

e-mail: fedushurt@gmail.com
3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności
Kategoria: Dom i Ogród » Wyposażenie » Przybory kuchenne » Pozostałe
3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności 3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności 3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności 3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności
Cena za sztukę: cena po zalogowaniu
Waga: 0.1 kg
Jednostka miary: szt.
Sprzedaż na opakowania: nie
Minimalne zamówienie: 1 szt.

Opis produktu:

3530 Termometr analogowy kuchenny do żywności 


Analogowy termometr do mięsa. Dzięki niemu z łatwością sprawdzisz temperaturę pieczonego mięsa (lub innego dania) zapewniając jego doskonałą jakość. Termometr jest BEZRTĘCIOWY co zapewnia bezpieczeństwo użytkowania.

Wykonany ze stali nierdzewnej
Wskazuje temperaturę od 0° C do 120° C
Czytelna tarcza z motywami zwierząt

Wymiary:
Średnica tarczy: 5 cm
Długość całkowita: 12 cm

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

wołowina powinna osiągnąć min. 63° C
drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty
potrawy regenerowane – min. 75° C
potrawy przechowywane – min. 63° C.